Advies

Strategisch advies voor m/v diversiteit

Veel organisaties zijn zich bewust van de voordelen van m/v diversiteit voor de besturing van een organisatie. Maar hoe ziet uw managementlaag  er daadwerkelijk uit? Is uw organisatie een weerspiegeling van uw ambities? Is m/v diversiteit een visie van het topmanagement / HR of wordt deze visie daadwerkelijk gedragen door de gehele managementlaag?

Wij bieden u inzicht door bijvoorbeeld een scan (situatie analyse) van uw organisatie maken. Dit kan bij voorbeeld op statistisch of cultureel niveau. Een andere mogelijkheid is het zichtbaar maken van doorstroom potentieel.

JobShare ondersteunt u inzichtelijk te maken waar uw organisatie staat en welke stappen uw organisatie nog kan nemen om uw ambities op het gebied van m/v diversiteit te realiseren.

 

Onderzoeken van Job Sharing mogelijkheden binnen uw organisatie

Job sharing kan op diverse manieren en in verschillende situaties toegepast worden. Triggers om job sharing toe te passen zijn bijvoorbeeld:

 

  • Terugkerende medewerker van zwangerschapsverlof wil minder uur gaan werken
  • Tijdens een reorganisatie kan job sharing kennis waarborgen door functieprofielen te herschrijven en bestaande medewerkers op een deeltijd functie te laten solliciteren
  • Stimuleren van kennisdeling. Doorstromen met ervaring, het combineren van een junior – senior medewerker
  • Behoefte van een organisatie om meer vrouwelijk potentieel op senior level te realiseren maar moeite met het vinden van de juiste kandidaat

 

Wij kunnen u in dergelijke situaties uitgebreid adviseren en ondersteunen. Wij zoeken de juiste vorm en invulling van de functie zodat beide partijen een geschikte oplossing vinden voor de situatie.