Job Sharing

Job sharing is een methode waarbij uw vacature vervuld wordt door 2 personen.

Wij hebben 3 verschillende vormen van job sharing ontwikkeld: Delen, Indelen & Verdelen: 

 

Iedere methode kent een eigen invulling van taken & verantwoordelijkheid, kennis & werkniveau en ervaring & competenties.

 

Waarom is job sharing iets voor uw organisatie?

Met de toepassing van job sharing bieden wij u niet alleen een groter bereik om  topvrouwen te vinden maar ook diverse andere voordelen:

  • 2 individuen die gezamenlijk 1,2 fte vertegenwoordigen maar het salaris verdienen van 1 fte (de kosten voor overdracht van werkzaamheden wordt verwerkt in het salaris van de medewerkers)
  • 2 loyale medewerkers doordat uw organisatie hen carrière mogelijkheden biedt zonder fulltime beschikbaarheid te eisen. Dit resulteert vaak in een hoge mate van betrokkenheid en meer productieve werkuren dan contractueel is vastgelegd.
  • Een breed terrein aan kennis, ervaring en capaciteiten die vaak niet in 1 persoon te vertegenwoordigen zijn. In plaats van één schaap met 5 poten bieden wij u twee schapen met 8 poten.
  • Continuïteit van bezetting, ook tijdens ziekte, verlof of vakantie is altijd één van de medewerkers beschikbaar.
  • Flexibiliteit door ‘back-up’.
  • Verlaagde kans op een burn-out of te hoge mate van stress wat een nadelig effect kan hebben op de kwaliteit van werken en het behalen van resultaten.

 

Dit zijn slechts enkele voordelen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar ons blog ‘De voor- en nadelen van job sharing’, 'Maak van job sharing een succes‘.